Omgeving

Albanchez

Albanchez

Casa bonita is gelegen in een straatje met slechts 7 villa's (residentiële wijk waar mensen permanent wonen) en op slechts 700 m wandelen van het dorpje Albanchez. Daar is alles aanwezig voor het dagelijkse leven: dokter, apotheek, bakker, beenhouwer, supermarktje, bars en hotel met café/restaurant en bancontact.

Almanzora

Almanzora

Nabijgelegen dorpje op 8 km van Albanchez met supermarktje, bancontact, bakker, bars,...

Cantoria

Cantoria

Stadje gelegen op 10 km van onze villa met supermarkten, bancontact, winkeltjes, leuk binnenpleintje rond de kerk, bars en restaurantjes.

Albox

Albox

Dichtstbijgelegen stad op 15 km met supermarkten (Mercadona, Día en Lidl), veel winkels om te shoppen, bancontact, apotheek, enz. Elke dinsdag is er in het centrum een grote markt (groenten en fruit vind je op een aparte markt, naast het centrum). Aan de kerk is er een gezellig plein met talrijke bars en restaurants waar het 's avonds leuk vertoeven is.


Vanuit Albanchez kan je verschillende steden en dorpjes bezoeken zoals Lijar, Arboleas, Vera, Sorbas, Mojacar, Garrucha (gelegen aan de kust),…

Almería

AlmeriaAlmería ademt een echte Andalusische sfeer uit, zonder overrompeld te worden door toeristen. Almería ligt aan een brede baai en was duizend jaar geleden een machtige stad, want van hieruit regeerden de Moren over grote delen van Andalusië en Murcia. De blikvanger van Almería is dan ook het Moorse fort Alcabaza uit de 11de eeuw.
Mini-Hollywood is een gebied gelegen in de woestijn van Tabernas, Almería. De unieke, prachtige en mysterieuze landschappen vormen de achtergronden voor historische legendarische films. Bekende films die opgenomen zijn in de woestijn van Tabernas zijn 'A Fistful of Dollars', 'For a Few Dollars More', 'The Good, the bad and the Ugly', 'Indiana Jones and The Last Crusade'... Typische western-steden werden gebouwd, die u nog steeds kunt bezoeken in Oasys Theme Park.
Het park bestaat uit een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, een wildwest-stadje, een dierentuin en een zwembad (geopend voor publiek in de zomer). Er zijn meer dan 4 000 bomen en ongeveer 20 000 planten geven onderdak aan ongeveer 800 dieren van 175 verschillende soorten (velen van hen beschermde en een aantal bedreigde soorten).

Cabo de GataEr zijn ook verschillende natuurparken die u met de wagen kan verkennen. Cabo de Gata is één van de grootste natuurparken in de omgeving. Het park bestaat uit circa 50 000 ha onbedorven kustlijnen vol met natuurlijke bezienswaardigheden, zoals oude inactieve vulkanen, verlaten inhammen, kristalhelder water, natuurlijke riffen en woestijn. In 1997 werd dit mooie natuurpark tot een Unesco-Reservaat uitgeroepen.

Het Nationaal park Sierra Nevada beslaat een deel van dit gebergte. Het park met zijn afwisselende landschappen heeft alle kenmerken van het klimaat van het hooggebergte. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vind je er een enorme diversiteit aan vegetatie. Van dichtbebost groen in de dalen tot kleine alpenflora en lage struiken op de toppen. Je vindt er meer dan 2100 plantensoorten.

In de Sierra Nevada bevindt zich ook een groot skigebied: Solynieve (= zon en sneeuw) met als belangrijkste dorpen Pradollano (2100 m) en Borreguiles (2600 m). Er bevinden zich 85 km aan pistes.

De steden Sevilla, Cordoba en Granada (met het Alhambra) zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken !